Videomarketing in E-commerce… Waarom?

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf op de markt te brengen en bij je doelgroep op te laten vallen. Een van de manieren en vaak onderbelicht (vooral in e-commerce), is het gebruik van video’s.

De meeste e-commerce bedrijven geven de voorkeur aan alleen het gebruik van afbeeldingen en geschreven content boven het gebruik van video’s. Een belangrijke reden hiervoor is de perceptie dat het te tijdrovend en te kostbaar is. Daarnaast de ontbrekende kennis.

Echter, ondanks deze problemen, is het naast de voor de hand liggende manieren om de conversie te verhogen elke inspanning en euro waard om hierin te investeren. Cijfers bevestigen dit:

 • Volgens Forbes koopt 65% van de klanten een product online nadat ze er een video over hebben bekeken.
 • 78% kijkt elke week online video’s, 55% doet dit dagelijks (Hubspot)
 • 1 minuut video staat gelijk aan 1.8 miljoen woorden (Forrester)
 • Het plaatsen van een video op een landingspagina kan de conversie verhogen tot wel 80% (Unbounce)
 • Het gebruik van het woord “video” in e-mail onderwerpregel verhoogde de opens met 19% en clickthrough rate met 65% (Hubspot)
 • Voordat er enige tekst wordt gelezen kijkt 60% van online bezoekers een video als deze beschikbaar is (Single Grain)
 • 50% internetgebruikers zoeken naar een video met betrekking tot het product dat ze online willen kopen (Google/Ipsos Connect).

Welk soort video’s?

Een online video kan van alles zijn, van één over jouw fantastische organisatie tot een kennismaking met de teamleden of productvideo’s.

Laten we er eens een aantal uitlichten:

 • Productvideo’s: Een e-commerce website bevat veel producten. Maak een video voor elk van die producten. Zoals we hebben gezien beïnvloedt het tonen van productvideo’s bezoekers om over te gaan tot aankoop. Maak video’s waarin je een close-up van het product vanuit meerdere invalshoeken laat zien. Als je het gebruik van het product kunt laten zien, zou dat helemaal mooi zijn!
 • Installatie- of gebruik videos:Net als bij het gebruik van productvideo’s, zijn ook installatie- of gebruik video’s van groot nut. Met deze video’s kunt u uw klanten helpen te laten zien hoe ze het product moeten gebruiken, installeren of hoe eventuele problemen op te lossen.
 • Testimonial-video’s:Dit soort video’s is erg zinvol. Gewoonlijk zoeken online shoppers naar recensies of aanbevelingen over het product dat ze willen kopen. Schriftelijke testimonials van jouw klanten zijn nuttig, maar testimonial video’s geven een extra dimensie en komt betrouwbaarder over.
 • Introductie Video’s: Last but not least; introductie video’s. Maak video’swaarin je jezelf, je bedrijf, processen en medewerkers voorstelt aan je bezoekers. Het creëert een band en geeftvertrouwen.

En nu?

Laten we een kijken waar we de video’s kunnen tonen.

 • Eigen website: Het is duidelijk dat jouw eigen website de belangrijkste plaats is waar je je video’s plaatst. Beter als je ze ook op de homepagina kunt plaatsen, zo niet, dan zijn ze uitermate belangrijk voor productpagina’s.

Wanneer bezoekers productvideo’s kunnen zien van waaruit ze ze direct aan het winkelwagentje kunnen toevoegen, zie je onmiddellijk een toename in de conversie.

 • E-mail: Zoals eerder vermeld, kan het toevoegen van video’s aan jouw promotionele e-mails de click-through rate exponentieel verhogen, met als gevolg kans op meer verkopen.
 • Sociale media: Een van de meest belangrijke plekken om video’s te delen is sociale media – waarvoor meestal geen extra investeringen nodig is. Naast het tonen van de video’s, kan je hier ook de dialoog aangaan met je doelgroep.
 • Add-campagnesProductvideo’s zijn een geweldige tool om bestaande en nieuwe klanten te overtuigen, en dus zijn ze gemakkelijk gebruiken voor je add-campagnes.

Nog een aantal tips over video’s die converteren

Nu je het belang van video’s in een e-commerce kent, nog een paar tips over het maken van video’s die converteren.

 • Houd de video kort: 33% stopt met het kijken van een video na 30 seconden, 45% bij 1 minuut en 60% bij 2 minuten. (Ad Age)
 • Investeer in kwaliteit: Doe het goed of doe het niet! De kwaliteit van de video moet consistent goed zijn. Er zijn genoeg gespecialiseerde bedrijven die je hierbij kunnen helpen en de prijzen kunnen je nog positief verrassen.
 • Achtergrondgeluid: Dit is een belangrijk onderdeel van het produceren van een goede productvideo. Je wilt niet dat je klanten een zoemgeluid op de achtergrond horen, dus ga je gang en elimineer het. In plaats daarvan kan je er achtergrondmuziek aan toevoegen.
 • Gebruik de juiste hulpmiddelen: Als je zelf video’s maakt, neem dan nooit genoegen met verkeerde of niet-standaardtools. Gebruik altijd het juiste hulpmiddel om de best mogelijke video’s te maken. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het maken van video’s beschikbaar die je voor dit doel kunt gebruiken.Houd deze tips in gedachten, maar wees niet bang om je persoonlijkheid in je video’s te laten zien.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.